Ali poznate občutek, ko si lase posušite in opazite, da kar kričijo po vlaženju, mehkobi ter sijaju?

Naši prijateljici Marini (da, ime smo ji zaradi želje po anonimnosti spremenili) se je dogajalo ravno to. Obupana nad suhimi, grobimi lasmi brez leska ter polna »čudežnih« produktov v kopalniški omari, se je odločila nasvet poiskati pri strokovnjaku. Vedela je, da imamo dobavitelja s svojim lastnim laboratorijem in formulacijami, torej nekoga, ki dejansko razvija produkte in ne le kupuje formule.

»Preizkusila sem že vse, kar mi je kdo predlagal. Nič ne pomaga.«

Marina je preizkusila že vse možne produkte, ki so na voljo na trgu. Tudi naše. Pa pripravke, ki jih naredimo doma. A težava je ostajala nerešena.

Razumevanje Marininih težav s suhimi lasmi brez leska

Dobavitelj nam je postavil nekaj dodatnih vprašanj o Marinini rutini pri umivanju las. Ko smo mu to podrobno opisali, je hitro ugotovil, kje se skriva težava. Marina ni uporabljala izdelkov v skladu s podanimi navodili na deklaraciji. In bodimo iskreni – kdo pa še bere deklaracije oziroma navodila za uporabo?

Posledica neupoštevanja navodil so bili slabi rezultati in izguba motivacije. Poleg tega je prehitro menjavala nego ter z uporabo vedno novih izdelkov ni namenila dovolj časa posameznim negovalnim postopkom, da bi se lasje privadili nanje.

suhi in grobi lasje

Strpno, vztrajno in z dosledno rutino. Tako se pride do rezultatov. Na vseh področjih.

Marina se je soočala s suhimi lasmi, ki za izboljšanje stanja zahtevajo potrpežljivost, voljo in disciplino. Ključ do uspeha ni le v izbiri izdelkov, temveč tudi v natančni izvedbi rutine umivanja las.

Nasveti za pravilno umivanje las

Predstavljamo vam nekaj nasvetov za pravilno umivanje las, ki naj postanejo del vaše rutine:

 1. Izberite prave izdelke: Uporabljajte šampone, balzame in maske, ki so primerni za vaš tip las. Vsak izdelek naj bo skladen z vašimi potrebami, na primer za suhe, mastne, tanke ali poškodovane lase. Ne kupujte generičnih šamponov »3 v 1«. Ti izdelki pogosto združujejo šampon, balzam in gel za prhanje v enem. Zaradi tega so lahko manj učinkoviti pri negi las, saj vsaka funkcija zahteva posebne sestavine in čas delovanja. Ločeni izdelki običajno omogočajo boljšo ciljno nego.
 2. Izdelki naj ne vsebujejo parabenov, sulfatov, voskov, mineralnih olj in soli.
  • Parabeni so konzervansi, ki so bili v nekaterih raziskavah povezani s potencialnimi zdravstvenimi tveganji. Številni ljudje se odločajo za izdelke brez parabenov, da bi se izognili morebitnim negativnim učinkom.
  • Sulfati so detergenti, ki odstranjujejo umazanijo in olja, vendar lahko hkrati posušijo lase in lasišče. Izogibanje sulfatom je pogosto priporočljivo za tiste s suhimi lasmi ali občutljivim lasiščem.
  • Voski, mineralna olja in soli so dodatki, ki se včasih uporabljajo v izdelkih za oblikovanje las. Vendar pa lahko nekateri posamezniki na te sestavine reagirajo negativno. Voski in mineralna olja lahko obtežijo lase in otežijo oblikovanje, sol pa lahko lase izsuši.
 3. Prilagodite temperaturo vode: Umivajte lase s toplo vodo, ne s prevročo. Preveč vroča voda lahko izsuši lasišče in povzroči izgubo naravnih olj.
 4. Uporabite pravilno količino šampona: Manj je več. Majhna količina šampona zadostuje za čiščenje lasišča.
 5. Masirajte lasišče: Nežno vmasirajte šampon v lasišče z blazinicami prstov. To spodbuja cirkulacijo krvi in odstranjuje odmrle kožne celice.
 6. Temeljito izperite: Poskrbite, da boste šampon temeljito izprali, da ne bo ostal v lasišču ali laseh, saj to lahko povzroči težave z draženjem lasišča, prhljajem in mastnimi lasmi.
 7. Uporabite hladno vodo za končno izpiranje: Hladna voda zapre luskice las in pripomore k sijaju ter zmanjša morebitno naelektrenost las.
 8. Pomembna je rednost: Umivajte lase redno, vendar ne preveč pogosto. Pogosto umivanje lahko odstrani naravna olja, ki so pomembna za zdravje las.
 9. Pravilna uporaba dodatnih izdelkov: Če uporabljate balzam ali masko, sledite navodilom in bodite pozorni na čas delovanja.

Ključ za neuspeh: brez maske, s prevročim ravnalnikom las in prehitro menjavanje izdelkov.

Marina je sicer uporabljala šampon in balzam, vendar balzama ni uporabljala pravilno, kar je vplivalo na rezultate. Nepravilno umivanje, izpuščanje maske in prevroč ravnalnik za lase so bili glavni dejavniki, ki so vplivali na zdravje njenih las.

Kitoko je tako nežen, da se ob njem še puhasti oblački zdijo hrapavi.

Marina nas je po mesecu dni uporabe Kitoko nege poklicala in delila svoje navdušenje nad izdelki. Količinsko jih uporabi manj kot kadarkoli prej, natančno sledi navodilom in doseže ter opazi vidne rezultate, kar se ni zgodilo nikoli poprej. Obožuje nežnost izdelkov in to je bil tudi razlog, da je tokrat z eno znamko vztrajala dlje časa.

hydro revive linija za nego las

Kitoko Hydro Revive linija za suhe lase brez leska

Linija Kitoko slovi po visokokakovostnih izdelkih, ki združujejo moč naravnih sestavin in napredno tehnologijo za lase. Predstavljamo vam posebno nego, izdelano izključno za suhe lase brez leska.

šampon za suhe lase brez leska

Hydro-Revive šampon: za popolno oživitev las

Za suhe, grobe lase brez leska. Šampon je popolnoma brez sulfatov, parabenov, voskov, mineralnih olj in soli. Z unikatno mešanico naravnih izvlečkov afriških rastlin, vključno z Baobabom, Zelenim čajem in Karitéjem, ter tehnologijo Electron Acceptor Technology®, šampon ponovno oživi vaše lase, jim povrne elastičnost, mehkobo in sijaj. Za dolgotrajno ohranjanje barve las poskrbi “colour-safe” formula.

balzam za suhe lase brez leska

Hydro-Revive balzam: za lase brez leska

Za pogosto uporabo priporočamo Kitoko® Hydro-Revive balzam, ki je brez silikonov, parabenov, voskov, mineralnih olj in soli. Oblikovan je bil za popolno obnovo poškodovanih, grobih, oslabljenih las brez leska. Bogata formula vključuje izvlečke Baobaba, Zelenega čaja, Ognjenega Tulipana in Karitéja ter vitamin A in E. Po uporabi bodo lasje sijoči, brez vozlov in pripravljeni za oblikovanje.

aktivna maska za suhe lase

Hydro-Revive aktivna maska za lase: globinsko vlaženje

Za intenzivno vlaženje suhih, poškodovanih las brez leska, priporočamo Kitoko® Hydro-Revive aktivno masko za lase. Maska je, tako kot šampon in balzam, popolnoma brez silikonov, parabenov, voskov, mineralnih olj in soli. Vsebuje posebne naravne izvlečke afriških rastlin in tehnologijo Electron Acceptor Technology® za globinsko delovanje. Lasje bodo po uporabi mehki, sijoči in obvladljivi.

Vaši lasje zaslužijo nego, ki jim povrne sijaj in mehkobo. In če je uspelo Marini, bo uspelo tudi vam. Le sledite navodilom in upoštevajte, da poškodovan las potrebuje napredno nego, s kakovostnimi sestavinami.